Winterwandeling in het Bentwoud, doe mee op woensdag 27 december

Na de kerstdagen ook zin om naar buiten te gaan en lekker uit te waaien? Loop dan mee met  de  winterwandeling in het Bentwoud op “derde kerstdag” 27 december tussen
13.00 -16.00 uur. Je kunt mee met de gidsen van De Vrienden van het Bentwoud en Staatsbosbeheer voor een stevige wandeling van ongeveer anderhalf uur. Na de wandeling staat er een lekkere broodbol met soep voor je klaar. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.

De route loopt voor een deel door het gebied waar de Schotse runderen grazen (onverhard, de hond kan niet mee). Een mooi en stil stuk van het Bentwoud waar je anders misschien niet zo gemakkelijk komt. Hiervoor is het zeker nodig dat je laarzen of ander waterdicht schoeisel hebt. Voor mensen die hier tegenop zien wijzen de gidsen je een andere, en ook mooie weg terug naar het startpunt. Deze tweede variant loopt dus over goed begaanbaar terrein en is ook met een hond aan de lijn te wandelen.

Na afloop kom je weer op temperatuur bij de vuurkorf met warme chocola of Glühwein, en kun je genieten van een broodbol met heerlijke, warme snert.
De details op een rij:
Datum: woensdag 27 december 2017 vanaf 13.00 uur. De laatste gids vertrekt om 13.30 uur.
Startpunt:  bij parkeerplaats Bentwoud-Noord, het Landgoed Bentwoud op de heuvel.
Kosten: € 4,00 p.p. incl. een broodbol met snert. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Aanmelden: aanmelden is noodzakelijk via e-mailadres info@bentwoud.info onder vermelding van het aantal personen.
Tip: doe stevige schoenen aan, zeker voor het begrazingsgebied zijn hoge waterdichte schoenen of laarzen nodig. En neem een verrekijker mee om de roofvogels en hazen te ontdekken.