Fiets op Open Monumentendag rond het Bentwoud

Pak op Open Monumentendag 10 september de fiets om te genieten van kenmerkend erfgoed rond het Bentwoud, zoals boerderijen, molens, kerken, en een watertoren. De Vereniging Vrienden van het Bentwoud heeft ook dit jaar een fietsroute samengesteld langs 19 monumenten in Benthuizen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De route voert je over oude veendijken met prachtig zicht op het zich ontwikkelende bosgebied en gaat ook door het Bentwoud. De gereedgekomen fietspaden in het Bentwoud, en ook de toekomstige, staan in de folder.

Gratis folder
De gratis folder Fietsroute Monumenten rond het Bentwoud ligt op zaterdag 10 september voor je klaar. Je kunt hem dan krijgen in één van de volgende opstapplaatsen:
– Dorpshuis/eetcafé De Tas in Benthuizen (De Dam 3),
– Floragebouw in Boskoop (Parklaan 4),
– De Egelantier in Hazerswoude-Dorp (Raadhuisplein 1),
– Stadsboerderij De Weidemolen, Zoetermeer-Oosterheem (Burgemeester Middelberglaan 2).
Deze gelegenheden zijn die dag speciaal voor ons vanaf 10.00 uur open! Wij adviseren om uiterlijk 13.00 uur te vertrekken om van de monumenten te kunnen genieten.
Op de genoemde plaatsen vind je op Monumentendag ook extra informatie over de open monumenten langs de route.

Gezellig met elkaar fietsen
Vind je het gezellig om met meer mensen te fietsen? Dat kan: om 11.00 uur nemen de Vrienden van het Bentwoud je mee. We starten vanaf De Tas in Benthuizen.