Veilige en bereikbare toegang oostzijde Bentwoud nodig

De toe- en uitgangen aan de oostkant van het Bentwoud zijn op dit moment niet veilig en niet goed bereikbaar voor wandelaars en fietsers. De Vereniging Vrienden van het Bentwoud heeft de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen een voorstel gedaan om een bijeenkomst te organiseren voor bewoners van de gemeenten en gebruikers van het Bentwoud om samen tot passende oplossingen te komen.

Toe- en uitgangen gevaarlijk
In het oostelijk deel van het Bentwoud zijn de wandelpaden deze zomer aangelegd. Dit najaar wordt begonnen aan het fietspad, dat begin 2017 klaar zal zijn. Er zijn nu drie 3 toe- en uitgangen gepland voor voetgangers en fietsers: ter hoogte van huisnummer 122A aan het Noordeinde bij de Maaltocht, aan het Noordeinde juist ten noorden van de rotonde Snijdelwijklaan en ter hoogte van de sportvelden aan de Hoogeveenseweg. Het is gevaarlijk om op deze plekken het Noordeinde of de Hoogeveenseweg over te steken. Bovendien moeten wandelaars een tijd over een fietspad met tweerichtingsverkeer lopen om de toegangen te bereiken.
combi
Oplossen met bewoners en gebruikers
De Vrienden hebben de nodige vragen en klachten gekregen over de gevaarlijke situaties. Daarom heeft de vereniging aan de gemeenten Alphen en Waddinxveen het voorstel gedaan om een bijeenkomst te organiseren om samen met bewoners van deze gemeenten en gebruikers van het Bentwoud passende oplossingen te bedenken. Wachten op de eventuele aanleg van de beoogde N207 Zuid is geen optie: dat gaat nog jaren duren. Daarom moet de toegang voor mensen uit Boskoop en Waddinxveen die van het Bentwoud willen genieten, nu veilig geregeld zijn.

Ideeën van de Vrienden
Eerder hebben de Vrienden aan wethouder De Jong van Waddinxveen een voorstel overhandigd voor een verbinding voor wandelaars en fietsers van het Gouwebos en het Bentwoud. Daarnaast doet de vereniging nu een suggestie voor een zittrekveer door een duiker onder het Noordeinde.