Fietspad Bentwoud in driehoek Benthuizen-Zoetermeer krijgt LED-verlichting

Het Joost van der Eijk-pad, fietspad in het Bentwoud door de driehoek Benthuizen-Zoetermeer krijgt verlichting. Dat heeft de gemeente Alphen aan den Rijn meegedeeld tijdens de bijeenkomst van de Gebruikersgroep Bentwoud op 19 maart 2015. Het gaat om een fietspad dat veel scholieren en forenzen gebruiken als doorgaande route, ook in het donkere seizoen.

De verlichting gaat bestaan uit LED-lampen in het asfalt, en niet uit lantaarnpalen. Verlichting op het Joost van der Eijk-pad is een langgekoesterde wens van de Gebruikersgroep Bentwoud, omdat het veiliger is als het donker is. Dick Stam en Jelle de Kroon uit Benthuizen zijn lid van de Gebruikersgroep en hebben zich hiervoor de afgelopen jaren sterk gemaakt. Geen wonder dat Dick als een tevreden man uit de vergadering kwam. “Dit is een heel mooi bericht,”stelt hij.”We zullen de uitvoering nauwlettend volgen. We zijn natuurlijk pas helemaal tevreden als die verlichting er ook echt ligt”. Dat duurt nog wel even, want de gemeente moet het een en ander financieel en inhoudelijk nog op een rij zetten. De beheerder van het Bentwoud, Staatsbosbeheer, is terughoudend met verlichting in natuur- en recreatiegebieden, maar kan met deze oplossing leven.