Activiteiten

  • Kruidenvrouw in het sprookje tussen de margrieten 2014

Publieksactiviteiten
We zijn op allerlei manieren actief. In de eerste plaats om het Bentwoud toegankelijk te maken voor iedereen die wil genieten van de natuur. We hebben:
– de Bentwoud Buitendag georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Een middag in juni vol buitenactiviteiten voor jong en oud.
– een Plan voor paden in het Bentwoud juni 2015 samen met de overheden ontworpen, zodat zoveel mogelijk mensen op hun eigen manier kunnen gaan genieten;
– een negental mooie wandelroutes in het gebied voor u samengesteld. Die kunt u per route downloaden;
– een Fietsroute langs monumenten rond het Bentwoud samengesteld;
– een voorstel voor benaming van paden in het Bentwoud;
– ons ingezet voor een voetgangersbrug over de N 209, zodat wandelaars uit Zoetermeer veilig en en zonder grote omwegen vanuit de Driehoek naar het oostelijk deel van het Bentwoud kunnen lopen;
– ons sterk gemaakt de toegangswegen Boslaan en Wilde Veenenpad veiliger te maken;
– de fotowedstrijd ‘Genieten van het Bentwoud’ georganiseerd;
– de waarnemingen van Klaas Kuit laten bundelen in de fraaie brochure Waarnemingen in het Bentwoud (juni 2016).

Een aantal van onze leden is actief als vrijwilliger voor Staatsbosbeheer, de beheerder van het Bentwoud. Zij organiseren activiteiten zoals een sprookjeswandeling voor kinderen, een snertwandeling, of een wandeling voor liefhebbers van poëzie (lees Gedichtenbundel geïnspireerd door het Bentwoud 2013). Weer anderen helpen mee in het beheer van het Bentwoud, controleren van de paden of het inventariseren van flora en fauna.