Geslaagde winterwandeling op ‘derde kerstdag’

Voor de tweede maal organiseerde onze vereniging op ‘derde kerstdag’ een winterwandeling. Ditmaal deden we dat samen met Staatsbosbeheer. Zonder er al te veel reclame voor te maken meldden zich zo’n 60 mensen voor dit evenement. Onze vereniging kan altijd rekenen op de geweldige steun van een aantal mensen dat zich wil inzetten. Voor één keer noemen we de namen van de crew: Ab en Ellen, Cor, Kees, Harry, Ton, Ria, Dirk, Marjan en Siep. Van Staatsbosbeheer waren de aankomende boswachters Nadine en Jonathan erbij. Niet onvermeld laten we Donna die meehielp als onderdeel van haar maatschappelijke stage.

Linksboven de hulptroepen als de klus van het opzetten is geklaard

Vorig jaar zijn we vanuit parkeerterrein Bentwoud West gestart, deze keer hebben we een wandeling door het midden van het Bentwoud uitgezet. We begonnen met instemming van de eigenaar Green Real Estate op de heuvel van het ‘Landgoed Bentwoud’. De ronde voerde onder meer door het begrazingsgebied. Voor veel deelnemers was het een eyeopener dat je hier met opstapjes over het hek kunt binnenwandelen. De overvloedige regen van de afgelopen periode maakte het hier en daar een drassig gebeuren, maar daar waren de gewaarschuwde deelnemers op voorbereid. Na een wandeling met tekst en uitleg van een dikke anderhalf uur kon iedereen op de heuvel de innerlijke mens versterken met naar keuze Glühwein of thee en een broodbol met snert.

Uit de reacties na afloop viel op te maken dat dit voor herhaling vatbaar is. Als we dit in 2018 weer doen, dan kunnen we al bijna gaan spreken van een nieuwe traditie. Logisch is dat we dan het oosten van het Bentwoud met een bezoek gaan vereren.