Kom zondagmiddag 17 juni naar de Bentwoud Buitendag

Op zondagmiddag 17 juni is het feest in het Bentwoud: van 12.00 uur tot 16.00 uur  is de jaarlijkse Bentwoud Buitendag. Jong en oude kunnen van alles beleven. De Bentwoud Buitendag wordt georganiseerd door de Vrienden van het Bentwoud en Staatsbosbeheer en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse ondernemers en de gemeente Alphen aan den Rijn.

Locatie: Speelbos Bentjungle in het Bentwoud tussen Zoetermeer en Benthuizen. We raden aan wandelend of op de fiets te komen. Er is beperkt parkeermogelijkheid op het parkeerterrein bij de voetbalclub Benthuizen, ongeveer 500 meter wandelen van de Buitendag-activiteiten.

Activiteiten voor kinderen:

  1. Voor de allerkleinsten is er een speurtocht naar sprookjes. Aan de hand van een postertje ga je op zoek naar de sprookjes. Als je ze gevonden hebt, zet dan een vinkje. Haal na afloop een lekkere appel bij de kraam van de Vrienden van het Bentwoud.
  2. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert een ervaren natuurgids een camouflagespel tussen de bomen. Een spannende manier om de natuur te leren kennen! Dat gebeurt ieder uur: inschrijven kan ter plekke op het Buitendag-terrein.
  3. “Blote voetenpad”: doe je schoenen uit en wandel op blote voeten een route waar je verschillende ondergronden kunt voelen: houtsnippers, zand, door het water, asfalt of gras. Na afloop kun je je voeten afspoelen bij de pomp!
  4. Kinderen kunnen onder begeleiding van ervaren vrijwilligers van Staatsbosbeheer een boomplakje zagen en meenemen naar huis. Of je kunt met hulp van een vrijwilliger een nestkastje timmeren. Het kastje kost € 5,00, maar dan kun je het ook meenemen naar huis en ophangen!
  5. Kinderen – mits ze kunnen zwemmen – kunnen varen op een sup. Dat kan tussen 14.00- 16.00 uur, en gebeurt na uitleg hoe je met de sup moet varen en onder begeleiding.
  6. Het Bentwoud als inspiratiebron. De bekende Benthuizense kunstenares Conny van Daalhoff-Kruithof helpt iedereen die mee wil schilderen aan een mooie impressie van dit deel van het Bentwoud en zijn natuur.
  7. Het onbekende leven van de slak. Anthonie van Peursen weet hier alles over. Maakt onbekend onbemind? Na een bezoek aan zijn kraam niet meer!
  8. Freerunning: een spectaculaire manier van hardlopen. Mensen van de Stealth Academy laten zien wat dit inhoudt en hebben voor de wat oudere kinderen een parcours.

En nog meer activiteiten zijn:

  • een bloemstuk vlechten met als basis wilgentakken;
  • een vlieger in elkaar knutselen: laat hem daarna op in het open veld;
  • een kijkje nemen bij de echte modelvliegtuigen van de Goudse Modelvliegclub;
  • een golfballetje slaan onder begeleiding van een deskundige van de Golfclub Bentwoud;
  • informatie halen over de bijen in het Bentwoud en hoe je zelf kunt zorgen voor meer bijen in je tuin;
  • de gemeente Zoetermeer geeft informatie over de plannen voor een voetpad langs het Oostkade-fietspad, en de verbetering van een aantal paden in het Bentwoud;
  • koop een lekker stuk taart bij Winnie, en sponsor de aanschaf van een huifbed waarmee meervoudig gehandicapte kinderen lekker kunnen schommelen tijdens een pony-ronde door het Bentwoud.

Even bijkomen
Moe van alle activiteiten? Neem een lekkere kop koffie, thee of fris op het terrasje met een stuk taart versgebakken taart. En bewonder de doeken die daar worden beschilderd.