Kom naar het Bentwoud Festival op zaterdag 18 juni

Op zaterdag 18 juni is het Bentwoud Festival. Met het festival wordt de officiële opening van het Bentwoud op feestelijke wijze ingeluid. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er op het festivalterrein, ten zuiden van de golfbaan Bentwoud, tal van activiteiten voor jong en oud. Muziek en een hapje en een drankje is er tot 20.00 uur. Het belooft een prachtige dag te worden! U komt toch ook?

Het Bentwoud Festival wordt georganiseerd door de provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, gemeenten Alphen aan den Rijn en Zoetermeer en de Vrienden van het Bentwoud. De partijen zetten zich samen in om een goedgevuld festival te presenteren, met voor ieder wat wils.

Het Bentwoud
Het Bentwoud ligt op het grondgebied van Alphen aan den Rijn en Waddinxveen, tussen Zoetermeer, Benthuizen, Waddinxveen en Boskoop in. Het is een uniek natuur- en recreatiegebied van ruim 800 hectare. Het Bentwoud is het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. De afgelopen jaren zijn er 2,5 miljoen bomen en struiken geplant en is 80 kilometer aan wandel- en fietspaden aangelegd. Hoewel het bos nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden.

Het Bentwoud biedt bewoners uit de omgeving ruimte voor rust en ontspanning en tal van recreatiemogelijkheden voor jong en oud, zoals een speelbos en een golfbaan. Het is een prachtig natuurgebied waar de regio trots op mag zijn. Staatsbosbeheer beheert het Bentwoud.

Festivalprogramma
Het publiek kan komen genieten van verschillende activiteiten en acts. Een greep uit het programma (onder voorbehoud):
Informatiemarkt
Zien, proeven en doen. Het kan allemaal op onze uitgebreide informatiemarkt. Kom meer te weten over het Bentwoud bij de organisatoren van het festival. Of bezoek de stands van o.a. de Imkersvereniging Groene Hart, Stichting Egelopvang Boskoop en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

Silent disco
Twee dj’s, 150 koptelefoons: gooi de heupen los en laat je verrassen door de fijne dansmuziek van de silent disco. Lekker dansen, midden in het Bentwoud!

Bentwoud survivalparcours
Voor de echte waaghalzen hebben we een uitdagend parcours samengesteld met een tokkelbaan, klimwand en survivalbaan. Durf jij het aan om maar liefst 70 meter over het festivalterrein te roetsjen?

Wandelroutes
Atletiekvereniging AV ’47 uit Boskoop organiseert drie wandelroutes langs het festivalterrein, via het atletiek- en wandelpad van de vereniging. De tochten zijn 5, 11 en 15 kilometer lang. De tochten starten tussen 9.00 en 11.30 uur op het Sportpark Hoogeveenseweg in Boskoop.

En verder: optreden van Circus Nevermind, dronevliegen over het Bentwoud, diverse muzikale acts: o.a. Harpe Davids en verschillende bandjes, illusionist Dan Lefay van de Magische Winkel, workshop van professionele streetrunners, georganiseerde wandeltochten van de Vrienden van het Bentwoud, boomstammen zagen en houtsculpturen maken, geocaching met nieuwe caches, schminken, springkussen, trampolines, knutselen, reizende tentoonstelling Bentwoud en diverse foodtrucks met biologisch eten en drinken.

Kom met de fiets
Kom vooral met de fiets naar het festivalterrein. Zo kunt u direct genieten van de mooie omgeving. Komt u toch met de auto? Het is niet mogelijk te parkeren op het festivalterrein. U kunt wel parkeren bij de voetbalverenigingen BSC 68 (Benthuizen) en DSO (Zoetermeer) en de stadsboerderij De Weidemolen (Zoetermeer). Vanaf hier is het circa 15 minuten lopen naar het festival. Vanaf DSO en De Weidemolen kunt u ook met een huifkar naar de festivallocatie worden gebracht. Vanaf atletiekvereniging AV ’47 (Boskoop) gaat er een pendelbusje.

Op www.bentwoud.nl vindt u het festivalprogramma en een plattegrond van het Bentwoud. Bekijk ook onze Bentwoud Festival-evenementenpagina op Facebook (via provincie Zuid-Holland).