Plan aangeboden voor verbinding Gouwebos met Bentwoud

De Vereniging Vrienden van het Bentwoud heeft aan wethouder De Jong van Waddinxveen een voorstel aangeboden om een wandel- en fietsverbinding te maken tussen Gouwebos en Bentwoud. Nu is voor mensen uit Waddinxveen het Bentwoud minder goed bereikbaar dan uit andere plaatsen. Als de N207 Zuid er komt, wordt dit nog slechter. Het voorstel van de Vereniging biedt een oplossing en opent tegelijkertijd nieuwe recreatieve mogelijkheden.

Waddinxveners meest gedupeerd
In de huidige plannen eindigt het Bentwoud precies daar waar het Gouwebos begint, zodat er niets overblijft van een samenhang tussen de beide groengebieden. Dit is een gevolg van de eerdere bezuinigingen waardoor het Bentwoud sterk aan omvang heeft ingeboet. De Waddinxveners zijn door de inkrimping het meest gedupeerd, omdat het Bentwoud voor hen veel verder weg komt te liggen en zeer matig bereikbaar is. In de plannen is de dichtstbijzijnde toegang voorzien in Boskoop ten noorden van de rotonde Noordeinde / Snijdelwijklaan. “Vergeleken met de riante ontsluitingen aan de westzijde van het Bentwoud komt Waddinxveen er zeer bekaaid vanaf”, zegt Kees Bot, de initiatiefnemer voor dit plan.
Mogelijke verbinding Gouwebos-Bentwoud vanuit de lucht
Voorstel voor een recreatieve en ecologische verbinding
De Vereniging Vrienden van het Bentwoud wil de bereikbaarheid van het Bentwoud voor de inwoners van Waddinxveen verbeteren. De vereniging stelt voor een recreatieve en zo ecologisch mogelijke verbinding tot stand te brengen tussen het Gouwebos en het Bentwoud. Dat kan door het Lindelaantje in het Gouwebos te verlengen naar het Bentwoud en deze verbinding in een robuuste groenstrook te situeren. De recreatieve aantrekkingskracht van zowel Gouwebos als Bentwoud krijgt daarmee een impuls, en er ontstaan nieuwe kansen. Zo kan een OV-wandeling van meer dan 10 kilometer worden uitgezet door de beide groengebieden tussen station Waddinxveen-Noord en de Randstad Rail in Zoetermeer. Bovendien krijgt het Bentwoud-Oost in dit voorstel op de koop toe een parkeergelegenheid in de vorm van de bestaande parkeerplaats aan het Lindelaantje, nabij het Noordeinde.

Lees het volledige voorstel: Plan Verbinding Gouwebos – Bentwoud