Kom naar de Bentwoud Buitendag

Datum en tijdstip: 25 juni 13.30 – 17.00 uur.
Locatie: bij parkeerplaats Bentwoud West. Maar kom op de fiets!

Activiteiten voor kinderen
Het is niet nodig om je vooraf op te geven.
Voor kinderen is de Bentwoud Buitendag gratis.

1 Natuurwijs voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Met natuurgids Wim Smits op een spannende manier de natuur in het Bentwoud ontdekken met als thema: geuren en kleuren in het Bentwoud. Start14.00 uur en 15.30 uur voor iedere keer 20 kinderen.

2 Kabouterroute voor kinderen van 4 – 7 jaar. Het pakket voor de Kabouterroute van Staatsbosbeheer dat normaal €5 kost, is tijdens deze middag gratis. Vrijwilligers van Staatsbosbeheer wijzen de weg. Ouders lopen zelf mee. Onderweg limonade en koek.

3 Speurtocht Kees de koolmees voor kinderen van 7 – 10 jaar. Aan het eind kunnen de eerste 50 kinderen – 1 per gezin – gratis een nestkastje timmeren (normaal 7,50). Vrijwilligers van Staatsbosbeheer begeleiden.

4 Boomplakje zagen voor kinderen vanaf 7 jaar.

5 Smoothy-fiets. Trap je eigen smoothy bij elkaar! Voor alle leeftijden.

Andere activiteiten
Voor deze activiteiten vragen we een bijdrage van €3,00 p.p.

1 Het Bentwoud als inspiratiebron. We trekken met potlood, houtskool en papier het Bentwoud in! De bekende Benthuizense kunstenares Conny van Daalhoff-Kruithof geeft aanwijzingen hoe het landschap vast te leggen. U krijgt benodigde materialen mee. In verband hiermee vragen we een extra bijdrage van €5 p.p (in totaal dus €8). Duur: 1.15 uur.
Start: 14.00 uur en 15.30 uur. Per workshop 8 personen.

2 Vogels spotten. Wijnand van den Bosch leert u ze herkennen en tellen!
Duur: 1 uur.
Start 14.00 en 15.30 uur. Per workshop 10 personen.

3 Het Bentwoud in vogelvlucht. De highlights van het Bentwoud ontdekken we op de fiets met Rob van Daalhoff en Siep Eilander. Duur: 1 uur.
Start 14.00 uur. Voor 20 personen.

4 Natuur fotograferen met de smartphone. De bekende Zoetermeerse fotograaf Ton van Zeijl wijdt u in de geheimen in! Duur: 1 uur.
Start 14.00 en 15.30 uur. Deze workshop kent een extra bijdrage van € 2 (in totaal dus €5). Per workshop 10 personen.

5 Banjerroute All You Can Eat in het Bentwoud. Struinend op zoek naar alles wat eetbaar is in het Bentwoud met Cor Groenendijk en Dirk van Ommeren. Lengte is beperkt, zo’n 4 kilometer, maar we doen er 2 uur over.
Start 14.00 uur. Maximaal 20 personen.

6 Het onbekende leven van de slak. Anthonie van Peursen weet hier alles over en neemt u mee op zoek naar slakken. Maakt onbekend onbemind? Na deze workshop niet meer! Duur 1 uur.
Start 14.00 uur en 15.30 uur. Maximaal 15 personen per keer.

7 Historische wandeling. Marjan Sieben leidt u door de geschiedenis van het gebied dat nu het Bentwoud heet. Duur: 1 uur.
Start 14.00 uur en 15.30 uur. Per ronde 20 personen.

8 Wildeplantenwandeling. Op verzoek van Staatsbosbeheer werkt KNNV Zoetermeer mee aan het inventariseren van de flora in het Bentwoud. Henk Lubberding en Joke de Ridder nemen u mee op een korte wandeling langs de van nature aanwezige planten in het Bentwoud. Duur 30-45 minuten.
Start 14.00 uur en 15.30 uur. Loepjes en plantenboeken zo mogelijk zelf meenemen. Per keer 15 personen.

Vooraf inschrijven kan, maar hoeft niet.
De activiteiten voor volwassenen hebben een beperkt aantal plaatsen. We bieden de gelegenheid tot voorintekening. Door op de volgende link te klikken kunt u zich per mail opgeven voor de activiteit van uw voorkeur:  BentwoudBuitendag@gmail.com.

Een hapje en een drankje
Dorpshuis-Eetcafé De Tas uit Benthuizen is aanwezig voor een hapje en een drankje.

De Bentwoud Buitendag is een initiatief van de Vereniging Vrienden van het Bentwoud in samenwerking met Staatsbosbeheer.