Fiets op Monumentendag rond het Bentwoud

Pak op Monumentendag 9 september de fiets om te genieten van kenmerkend erfgoed rond het Bentwoud, zoals boerderijen, molens, kerken, en een watertoren. De Vereniging Vrienden van het Bentwoud heeft ook dit jaar een fietsroute samengesteld langs 19 monumenten in Benthuizen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De route voert je over oude veendijken met prachtig zicht op het zich ontwikkelende bosgebied en gaat ook door het Bentwoud. Ook de nieuwste fietspaden in het Bentwoud staan in de folder. Je kunt stilstaan bij de de historische plek van de Hildam. Deze dam was rond eind 15e eeuw een sluiproute tussen Rotterdam en Amsterdam voor schippers om de tol bij Gouda te omzeilen en werd daarom door een groep Gouwenaren met de grond gelijk gemaakt. Omdat het 9 september ook Nationale Orgeldag is, hebben verschillende kerken langs de fietsroute die dag hun deuren geopend.

Gratis folder
De folder Fietsroute langs monumenten rond het Bentwoud kunt u downloaden.
De routebeschrijving en de actuele informatie zijn ook vanaf 10.00 uur gratis verkrijgbaar bij de opstapplaatsen:
• Dorpshuis en eetcafé De Tas, Sportlaan in Benthuizen;
• Floragebouw Boskoop (tegenover station);
• De Egelantier, Hazerswoude (naast Hervormde Kerk).
De route is ongeveer 25 km.
Tip: begin niet later dan 13.00 uur om van de open monumenten onderweg te genieten.
Meer informatie:  www.openmonumentenalphenaandenrijn.nl