Voetgangersbrug over N 209 bij Bentwoud krijgt vorm

Onder het toeziend oog van mensen van de Vereniging Vrienden van het Bentwoud zijn donderdagnacht 3 maart 2016 delen van de nieuwe voetgangersbrug over de N 209 geplaatst. De vereniging heeft er sterk voor gepleit dat voor wandelaars deze verbinding tussen het oostelijk en het westelijk deel van het Bentwoud tot stand zou komen. De overheden hebben hier positief op gereageerd. De vereniging is er blij mee dat de brug binnen afzienbare tijd in gebruik kan worden genomen.
Plaatsen deel voetgangerbrug
Om 23:00 uur was men klaar met de voorbereidingen voor het plaatsen van de brugliggers en de trappen van de brug. Vervolgens reed de eerste oplegger met de eerste brugligger onder de hijskraan van Mammoet. Een half uur later lag het de eerste ligger al op de pijlers. Om middernacht lag ook de tweede pijler op zijn plek, een echt precisiewerkje, mede vanwege de bomen die langs de weg staan. Hierna waren de trapdelen aan de beurt. De komende weken wordt de brug verder afgewerkt.